Proč dělat UX testování?

Proč dělat UX testování?
```html

Co je to "to" UX?

Uživatelská zkušenost (user experience - UX) je zkušenost, kterou mají lidé s produktem nebo službou, které používají v reálném světě. V případě webů/eshopů UX zahrnuje všechny aspekty a interakce zákazníka s webem.

Jak zlepšit UX vašeho webu?

Jsou dva rozdílné přístupy ke zlepšování uživatelské zkušenosti s weby/eshopy:

  1. Krátkodobá taktika - sledujte a napodobujte UX ostatních webů/eshopů
  2. Dlouhodobá strategie - vlastní UX testování

Jaký je přínos UX testování pro objednavatele?

Jinými slovy proč za něj zaplatit?

Více než 50% zákazníků nedokončí nákup právě kvůli špatné použitelnosti webu. Ze zkušeností doporučujeme web otestovat - například i v našem UX labu, díky čemuž získáte relevantní zpětnou vazbu od potenciálních uživatelů. Podle změn v analytice poznáte, zda byly realizované úpravy a zvolený postup úspěšné. Úspěch je měřitelný jen v případě, že zavádíte změny postupně.

Case study Dr. Max: Díky testování jsme zvýšili konverzní poměr o 20%.

Dr.Max: "Spolupráce s ui42 byla pro nás velmi hodnotná. Oceňujeme komunikaci s agenturou a velký důraz na detail. Díky jejich doporučením jsme dokázali upravit web a jeho mobilní verzi tak, že jsme zvýšili konverzní poměr o 20%."

Kdy je nejlepší čas na testování?

Právě teď. :)

A kdy bude testování úspěšné?

Testování sklízí úspěch tehdy, pokud se získané informace zapracují co nejdříve do webu/projektu a nezůstanou "ležet" jen v teoretické rovině. Dobré je, když klient ví, že web nebo aplikace je již sfinalizovaná a chce si ověřit, jak finální produkt vnímají lidé (potenciální zákazníci). Čemu se však doporučujeme vyhnout, je implementace změn během sezóny. Vhodnější čas je ještě před samotnou sezónou, kdy víte úspěšnost zavedených změn relativně v předstihu vyhodnotit a dořešit detaily.

Co je potřebné udělat pro domluvení UX testování?

Ozvěte se nám. :) Projdeme si vaše očekávání a možnosti, protože UX testování se v našem ui42 UX labu dělá vždy na míru, podle požadavků klienta. Je fajn si už předem ujasnit otázky, které při následném testování ušetří čas a na konci dne i peníze, protože výstup bude o to hodnotnější.

```

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.