Svět je naruby a ui42 oslavuje 24. narozeniny jako stabilní one-stop-shop partner pro každého, kdo chce růst.

Svět je naruby a ui42 oslavuje 24. narozeniny jako stabilní one-stop-shop partner pro každého, kdo chce růst.

Kdybyste někomu před dvěma lety tvrdili, že práci v kanceláři nahradí homeoffice, že úsměvy schováme za roušky a vyhýbat se osobnímu kontaktu budeme mít dokonce nařízeno, pravděpodobně by se dobře pobavil. 

Dnes však těch možností na zábavu, kvůli událostem spojeným s pandemií Covid-19, není tak mnoho. Ačkoliv, my bychom na to měli opravdu pádný důvod... ui42 má právě 24. narozeniny

A i navzdory všem změnám, které se kolem nás dějí, víme, že to staré známé uičko bude kráčet svou cestou silného one-stop-shop pilíře na e-commerce scéně dále. To je totiž ten ověřený způsob, díky kterému se nám už téměř čtvrt století daří rozvíjet e-commerce projekty na jejich vlastní cestě a překonávat stanovené cíle. Co všechno za tím stojí?

V ui42 píšeme svou vlastní historii. S prvním slovenským CMS – BUXUS, už 20 let vytváříme řešení na skutečné problémy našich klientů

Právě jste se chytili, jak přemýšlíte nad tím, zda samohlásky v názvu ui42 znamenají umělou inteligenci, user interface nebo... 

No, začalo to celé takto. Když si tři matfyzáci založili jeden z prvních internetových projektů na Slovensku vůbec, ani netušili, že zkratka vytvořená z jejich tehdejšího působiště (Ústav informatiky MFF UK, číslo dveří 42 – ui42) bude o 24 let tak nadčasová. 

Umělá inteligence už není fikcí ze sci-fi filmu a právě vyladěné uživatelské rozhraní (user interface) je dnes neodmyslitelnou součástí každého dobře fungujícího webu. A takové tvoříme v uičku už nějakou tu dekádu. Nejčastěji na BUXUSu.

BUXUS vznikl dříve, než samotné pojmenování Content Management System (CMS)

Když jsme v roce 1999 vytvořili BUXUS – vlastní systém fungující na platformě LAMP - Linux, Apache, MySQL a PHP, náš klient dostal do ruky funkční a srozumitelný nástroj na editování svého online projektu. To, že BUXUS nebylo potřeba instalovat a systém sám generoval stránky, otevřelo dveře do světa CMS systémů i na Slovensku. 

Úspěšné projekty z naší dílny využívají unikátní e-commerce platformu BUXUS dodnes. Neustále ji zdokonalujeme tak, aby už od samého startu umožňovala našim klientům růst a rozvíjet se bez jakýchkoliv systémových problémů.

Rychlost načítání, bezpečnost systému a ochrana dat, přívětivý design, propojení na systémy třetích stran či dokonce multijazyčnost s více doménami je důvod, proč je CMS z dílny ui42 spolehlivým řešením i v momentě, kdy online byznys našich klientů nabírá na obrátkách. Věděli jste, například, že i škrečci z Dedoles-u budují své ponožkové impérium na BUXUS-e? 

Kdo je to vlastně my (ui42)?

Kromě dvou, z původních tří zakladatelů ui42Martina Krupy a Roberta Mráze, je to tým lidí, kteří své práci nejen dokonale rozumějí, ale dělají ji s nadšením. Kdybychom je měli spočítat na prstech jedné ruky, nedalo by se. Jsou jich, samozřejmě, jen o malinko více než 42. :) Právě oni stojí za úspěšnými projekty v e-commerce, které jsou lídrem ve svém segmentu. 

Martin Krupa, co-founder ui42: Práce v ui42 mě stále baví, protože už od začátku nám jde o synergií skvělých lidí a inovativních internetových technologií. Daří se nám to i díky příjemné pracovní atmosféře založené na důvěře.

Robert Mráz, co-founder ui42: Skvělé výsledky, které pro naše klienty přinášíme, bychom nedosáhli bez všech našich interních kolegů. Když se profesionální kvalita týmů doplní o příjemnou vnitrofiremní atmosféru, vzájemný respekt na lidské úrovni a spolupráci, mohou vzniknout jen ty nejlepší výstupy. I díky našemu Results Oriented Work Environment (ROWE) se stále dokážeme nadchnout tím, co děláme a zároveň se vzájemně podporovat v osobním růstu. 

V našem portfoliu jsou za ten čas i takové projekty, které se vydaly svou vlastní cestou a dnes je znáte jako samostatně fungující weby (Profesia, Pilulka24) nebo památné první lastovičky (sněhové zprávy Yeti na sněhu v roce 1998, první slovenský e-commerce projekt Bookshop v roce 1997 či první provizní e-shop www.veci.sk, fungující od roku 1998). Dnes bychom nakonec právě v tomto duchu rádi přivítali na slovenské online marketingové scéně i novou značku – Dexfinity, která je pomyslným uičkovým dítětem (vznikla jako rebrand ui42digital). 

One-stop-shop není jen pojem. V ui42 je to realita, která přináší klientům všechny nástroje pro online business pod jednou střechou

Každý rokem, když se podíváme zpět, přes rameno, zjistíme, že jsme se posunuli někam vpřed. A ačkoliv má za sebou uplynulých 24 let ui42 opravdu významné milníky, to nejdůležitější, co si odnášíme, je vždy zkušenost. Všechny úspěchy, ale i chyby a omyly se snažíme přetavit do výhody pro naše klienty. 

Jako ONE-STOP-SHOP tak přinášíme komplexní řešení od UX, přes programování či redakční systémy, až po online marketing a poradenství pod jednou střechou. A posouváme se, opět jednou, o skok vpřed po boku s Chatbotem či jinými produkty založenými na umělé inteligenci. 

Dokonalý koktejl, díky kterému pomáháme našim partnerům vytěžit maximum z každé výzvy a příležitosti, která před nimi stojí, například i v souvislosti s pandemií.

Akcelerovat e-shopy nás prostě baví, nuže, na zdraví, přátelé!

Zajímá vás více ze života a dějin ui42? :) Určitě nepřehlédněte náš blog. Pokud jste ale právě nabyl dojem, že byste si s námi štípli s naším koktejlem a prohodili slovíčko o vašem e-commerce projektu, budeme rádi, když nás kontaktujete.

Historie ui42 v číslech:

  • interní lidé:  300+
  • projekty: 1 200+
  • odpracovaný čas: 5000 pracovních dnů, (téměř 400 tisíc pracovních hodin)
  • 12 vlastních produktů (každé 2 roky nový produkt)

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.