Buxus v hlavních zprávách RTVS

Buxus v hlavních zprávách RTVS

V neděli 5.3.2017 se náš klient Pammap spolu s naším produktem objevil v hlavních zprávách televizní stanice RTVS. Sledovanost veřejnoprávní televize je vysoká, a tak mělo možnost vidět tuto reportáž více než 300 tisíc lidí. Z tohoto ratingu se těšíme o to více, že před diváky hlavního zpravodajství byla prezentována i práce ui42.

Pammap prostřednictvím svého projektu vytváří virtuální paměť Bratislavy. Přes tisíce zdigitalizovaných fotografií, písemností, či dokonce hmotných památek, které jsou volně dostupné na tomto internetovém portálu, se snaží zpřístupnit dějiny města pro každého. Velmi nás těší, že i my jsme mohli přiložit ruku k dílu a postarali jsme se o technickou stránku projektu, kromě samotné grafiky. Pammap využívá náš redakční systém pro správu webových portálů Buxus. Celá báze je velmi detailně filtrovatelná, což znamená, že uživatel si jen v průběhu pár sekund najde přesně to, co ho zajímá. Součástí je i skvělý facet s propracovanou časovou osou a historickými mapami, které se dají dosadit přímo do současné mapy města. Z hlediska vychytávek webu je potřeba vyzdvihnout tool, který dokáže určit místo na mapě, z kterého byla fotografie v minulosti zachycena. Po prokliku k detailům fotky si umí přepočítat na základě úhlu, šířky a dalších údajů, co všechno se na záběru nachází a rozsah tohoto záběru zobrazí na malé mapce přiřazené k dané fotografii. Poskytne nám takto ukázku minulosti jako by vloženou přímo do naší přítomnosti.

Celý projekt vznikl při shromažďování materiálu k sepsání 5-svazkových dějin Bratislavy. Mnoho zajímavostí se ale do knih nevešlo, a tak se ujal nápad všechny památky i ze soukromých sbírek zdigitalizovat. Přispět totiž může každý.

Portál je zatím v testovací podobě, ale už nyní tam najdete mnoho zajímavostí. Pokud jste zvědaví na fragment z napoleonské koule nebo jiné historické tajemství, je Pammap skvělým místem právě pro vás.

Chcete mít i vy na svém webu podobné vychytávky? Nebo jen potřebujete pomoc s technickou stránkou vašeho webu?

Neváhejte a kontaktujte nás na adrese sales@ui42.sk

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.