Kvalitní fulltextový vyhledávač dokáže až 5x zvýšit konverzní poměr

Kvalitní fulltextový vyhledávač dokáže až 5x zvýšit konverzní poměr

Nabízíte kvalitní produkty a služby, přesto však nedosahujete čísel, jaké byste si představovali? Zvyšte svou konkurenceschopnost s unikátním fulltextovým vyhledáváním Lucene/solr. Výkonné open source řešení funguje jako samostatný doplňkový modul, který lze nasadit pro jakýkoliv CMS systém (redakční systém). Při jeho implementaci tak není potřeba migrovat celou současnou platformu, což se příznivě odráží i na jeho výsledné ceně.

Vysoká kvalita online vyhledávání

Z pohledu návštěvníka webu nebo e-shopu je lokální fulltextové vyhledávání důležitým doplňkem k přehledné navigaci. Pokud návštěvník nenajde přes navigaci požadovaný produkt nebo informaci, využije fulltextový vyhledávač, pokud je k dispozici. Očekává však od něj stejně dobré výsledky vyhledávání, na které je zvyklý z vyhledávání na Google. Pokud je dostane, je velká šance, že zboží nakoupí.

Lucene/solr je jeden z nejrozšířenějších fulltextových vyhledávačů na světě. Návštěvníkům webových stránek umožňuje vyhledávání na více webových lokalitách a v různých typech dokumentů, včetně PDF dokumentů. Obsahuje tzv. nápovědu označovanou jako „search suggestions“, která dokáže již při zadání několika písmen do vyhledávače vygenerovat karty s navrhovanými výsledky včetně fotek požadovaných produktů a služeb. Jeho další výhodou je, že návštěvníkům webu umožňuje vyhledávat výrazy, které jsou již skloňované a dokonce správně vyhledá i výrazy s překlepy.

Fulltextový vyhledávač

Účinné řešení ušité na míru

Hlavním cílem tohoto špičkového modulu je umožnit návštěvníkům webové stránky rychle a jednoduše vyhledávat požadovaný obsah. Každé řešení vám ušijeme na míru a nastavíme ho podle vašich aktuálních potřeb. Samotná implementace zahrnuje indexování, nastavení stemmeru a stránky s výsledky vyhledávání (Search Engine Results Page – SERP). Fulltextový vyhledávač propojíme s Google Analytics, abyste viděli jeho přínos a mohli vyhledávání dále zlepšovat.

S kvalitním fulltextovým vyhledávačem se konverzní poměr zvýší až 5-násobně. Kromě konverzního poměru mají návštěvy, při kterých bylo využito kvalitní vyhledávání, kvalitnější i další parametry, jako například vyšší počet navštívených stránek, delší dobu návštěvy a nižší bounce rate. Samozřejmě to platí jen pro fulltextová vyhledávání s kvalitními výsledky.

Site Search v Google Analytics

S Lucene/solr dokážete až 5x více zvýšit konverzní poměr.

Pro koho je řešení vhodné?

V ui42 máme výborné zkušenosti s implementací fulltextového vyhledávače Lucene/solr. Patříme mezi průkopníky na slovenském a českém trhu, kteří otestovali efektivitu tohoto špičkového open source řešení. Máme za sebou jeho implementaci kromě slovenštiny a češtiny i v maďarštině a rumunštině, pro které jsme vytvořili vlastní skloňovací slovníky tzv. stemmery. Umíme ho však nasadit i v jakémkoliv jiném cizím jazyce. Lucene/solr doporučujeme implementovat každému, kdo chce svým zákazníkům usnadnit vyhledávání na své webové stránce, protože rychlá a jednoduchá cesta k požadovanému obsahu je klíčovým faktorem každého úspěšného prodeje.

Níže vám připojujeme pohled na řešení vyhledávání Lucene/Solr v praxi. Pro našeho klienta jsme ho implementovali ve slovenském, českém a maďarském jazyce.

Fulltextový vyhledávač

Kontaktujte nás, pokud Vás zaujal obsah tohoto článku.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.