Vzpomínky na Viktora

Vzpomínky na Viktora

Odešel náš kamarád, spolužák a kolega Viktor. Po dlouhé a těžké nemoci, se kterou bojoval statečně do poslední chvíle. V ui42 jsme spolu prožili nezapomenutelných 21 let. Bude nám chybět. Přinášíme pár vzpomínek na něho.

Viktor na Matfyze

Poprvé jsem se setkal s Viktorem na vysokoškolské brigádě na sběru chmele ve Velkých Ripňanech. Po skončení brigády začal náš první zimní semestr. Ubytovali nás na internátě v Mlynské dolině zvaném Šturák. Jako prváci jsme bydleli na nejvyšším patře, protože výtahy často nefungovaly. První den na internátě mě zarazily údery na zeď pokoje, které nepřestávaly. Z vedlejšího pokoje se ozývala hlučná moderní hudba. Po nakouknutí do pokoje jsem uviděl Viktora, který tančil zvláštní tanec, při kterém se odrazil od všech stěn pokoje včetně stropu. Tančil na hudbu Michaela Jacksona, což byla jedna z jeho celoživotních lásek. Přitom jsem poznal jednu z hlavních Viktorových rysů, kterou bylo ohromné množství energie, kterou disponoval. Viktor byl prostě neúnavný.

V roce 1993 Viktor absolvoval studium Umělé inteligence na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě s červeným diplomem a titulem Magistr (Mgr.). Hned poté se oženil s naší spolužačkou Renkou, vrátil se do Nitry a potom jsem o něm několik let neslyšel.

Viktor v ui42

Viktor začal pracovat pro ui42 na začátku roku 1999 na dohodu o pracovní činnosti. Tehdy ještě pracoval v nitrianském PVT (Podnik výpočetní techniky), kam nastoupil po vysoké škole. V PVT byl databázovým programátorem pro kuponovou privatizaci a RM Systém. 

Od června 2000 začal pracovat v ui42 na plný pracovní úvazek, na začátku na pozici C# programátora na projektech pro americké klienty WorldCom a Rádio Svobodná Evropa.

Potom pracoval jako PHP programátor na vývoji našeho CMS BUXUS a na vývoji klientských projektů v něm. V roce 2005 se v ui42 stal Projektovým Manažerem. Mezi jeho úkoly vedle vývoje a supportu projektů patřilo připravit informační architekturu, funkční specifikaci, základní SEO analýzu, zajistit úspěšné spuštění projektu a jeho další rozvoj. Několik let vedl nitrianskou pobočku ui42, poté i celý tým programátorů a projektových manažerů ui42.

Měl na starosti zejména technicky náročné projekty pro klienty z oblasti cestovního ruchu, například Limba, Firotour a Turancar, stejně jako pro mnohé velké e-shopy, například Dedoles a Predeti, a pro další klienty v oblasti e-commerce, jako například LeasePlan.  

Viktorovo matematické nadání, informatické vzdělání a IT zkušenosti spolu s jeho pracovitostí byly základem mnoha úspěšných projektů. V každém projektu byla jeho silnou stránkou přátelskost, s několika klienty si tykal a pracovní vztahy často přerostly do kamarádských. Viktor byl díky své povaze i dobrým obchodníkem, který uměl navázat kontakt, prodat a zejména dlouhodobě udržet vztah.

V ui42 byl Viktor oblíbený jak při práci, tak při sportu i při zábavě. Mnozí budeme rádi vzpomínat na naše společné firemní víkendy, plné nejen sportu a radovánek, ale i diskusí, kde Viktor konstruktivně kritizoval, navrhoval a pomohl nám zlepšit fungování ui42.

Prožili jsme v ui42 spolu nezapomenutelných 21 let.

Viktor - otec, kamarád, matematik, zábavník, sportovec a Nitran

Viktor byl duší i tělem sportovec. Jeho oblíbené sporty byly sjezdové lyžování, tenis, squash, stolní tenis, volejbal, fotbal a plážový volejbal ;-) V posledních letech začal jezdit i na kole.

Málokdo ví, že se Viktor věnoval i akrobatickému lyžování. V prvním semestru na Matfyze jsme spolu začali chodit na tréninky akrobatického lyžování. Naštěstí jsme skončili po pár pokusech o saltá na trampolíně a věnovali se raději náročnému studiu matematiky a informatiky. 

Viktor byl soutěživý a vždy chtěl vyhrát. Takže na lyžařských svazích byl vždy nejrychlejší a v Dolomitech měl vždy odlyžováno nejvíce kilometrů ze všech kamarádů. Ping-pong jste s ním hráli, dokud vás neudolal. V Nitře, kde prožil celý svůj život, byl velkým fanouškem hokejového klubu HC Nitra.

Viktorův matematický talent, broušený během studia gymnázia Eugena Gudernu v Nitře v matematické třídě a na matematických a programátorských soutěžích, byl součástí jeho života. Rád řešil matematické a logické hádanky, jistý čas hrál soutěžně Scrabble. Jemu to prostě šlapalo.

S kamarády žili čilý společenský život, mimo jiné zorganizovali množství plesů. Viktor rád chodíval s kamarády na houby. Věnoval se i cestování, hlavně s rodinou. Měli procestované pobřeží a množství ostrovů Středozemního moře. S manželkou navštívili i USA a Nový Zéland.

Viktor podlehl v úterý večer 27. července 2021 dlouhé a těžké nemoci, se kterou bojoval statečně do poslední chvíle. Pro ui42 pracoval i v posledních dnech, práce a zejména rodina byly jeho oporou.

Viktor Bódi se narodil 9.6.1970, zemřel 27.7.2021. Pohřben je na hřbitově Mlynárce v Nitře. Zůstali po něm manželka s dcerou, vnukem a synem, rodiče a bratr.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.