18 let ui42

18 let ui42

ui42 jsme založili v roce 1997 jako tři asistenti na Ústavu informatiky v kanceláři č.42 na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Za dveřmi, které byly označené jako ui42, jsme prožili první roky s internetem a webem na Slovensku. Tyto tehdy nové technologie nás fascinovaly a viděli jsme v nich spoustu nových příležitostí, které se však nedaly realizovat na akademické půdě.

A tak jsme se pustili do podnikání. V té době u nás nebyly žádné startupy, neexistovali žádní investoři a softwarových firem bylo málo. Nevěděli jsme, co je business plán a ani ho od nás nikdo nechtěl. Vlastně neexistovala ani konkurence. A tím pádem téměř neexistoval ani trh podnikání na internetu nebo webu, snad kromě poskytovatelů internetu. Věřili jsme však, že pár softwarových internetových projektíků se najde a nějak se rozjedeme.

Realita byla nakonec jiná: projektů bylo méně a díky tomu jsme rozjeli své vlastní, mezi nimi i pracovní portál Profesia.sk. V ui42 jsme vícekrát museli podobně reagovat na neočekávané situace. Naše reakce nebyla vždy správná. Nic z toho však nepovažujeme za neúspěch, ale za cennou zkušenost.

Díky všem zkušenostem a zejména lidem v ui42 jsme stále průkopníky na internetu a na webu (nebo online, jak se tomu teď říká). Přinášíme další inovace, tak jako jsme na slovenský internet přinesli online pracovní portál, redakční systém, e-shopy, sněhové zprávy, informační architekturu, testování použitelnosti, World Usability Day nebo výkonnostní online marketing.

Jsme stále tady, abychom pomáhali akcelerovat online business na Slovensku!

P.S. Níže je pár fotografií z roku 1998 v našich prvních kancelářích v Bratislavě Pod vinicemi. Fotili jsme na půjčeném digitálním fotoaparátu Kodak DC nevím kolik.

Přečtěte si také

Děkujeme za odběr!
Brzy dostanete náš newsletter.
Ups! Tento email už je registrován
Email už máme v databázi, zkontrolujte si schránku nebo použijte jiný mail
Ups! Tento email je nesprávný
Email nemá správný formát
Ups! Neznámá chyba
Prosím, zkuste to později

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.