18 let ui42

18 let ui42

ui42 jsme založili v roce 1997 jako tři asistenti na Ústavu informatiky v kanceláři č.42 na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Za dveřmi, které byly označené jako ui42, jsme prožili první roky s internetem a webem na Slovensku. Tyto tehdy nové technologie nás fascinovaly a viděli jsme v nich spoustu nových příležitostí, které se však nedaly realizovat na akademické půdě.

A tak jsme se pustili do podnikání. V té době u nás nebyly žádné startupy, neexistovali žádní investoři a softwarových firem bylo málo. Nevěděli jsme, co je business plán a ani ho od nás nikdo nechtěl. Vlastně neexistovala ani konkurence. A tím pádem téměř neexistoval ani trh podnikání na internetu nebo webu, snad kromě poskytovatelů internetu. Věřili jsme však, že pár softwarových internetových projektíků se najde a nějak se rozjedeme.

Realita byla nakonec jiná: projektů bylo méně a díky tomu jsme rozjeli své vlastní, mezi nimi i pracovní portál Profesia.sk. V ui42 jsme vícekrát museli podobně reagovat na neočekávané situace. Naše reakce nebyla vždy správná. Nic z toho však nepovažujeme za neúspěch, ale za cennou zkušenost.

Díky všem zkušenostem a zejména lidem v ui42 jsme stále průkopníky na internetu a na webu (nebo online, jak se tomu teď říká). Přinášíme další inovace, tak jako jsme na slovenský internet přinesli online pracovní portál, redakční systém, e-shopy, sněhové zprávy, informační architekturu, testování použitelnosti, World Usability Day nebo výkonnostní online marketing.

Jsme stále tady, abychom pomáhali akcelerovat online business na Slovensku!

P.S. Níže je pár fotografií z roku 1998 v našich prvních kancelářích v Bratislavě Pod vinicemi. Fotili jsme na půjčeném digitálním fotoaparátu Kodak DC nevím kolik.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.