BUXUS získal na soutěži Zlatý erb vynikající stříbro

BUXUS získal na soutěži Zlatý erb vynikající stříbro

Svět technologií se neustále rozvíjí a rychlé tempo s ním udržuje i populární redakční systém BUXUS. Dlouholeté know-how přetavené do tohoto CMS systému nedávno ocenili i v rámci v soutěže Zlatý erb. V ní se webové sídlo Trenčianského samosprávního kraje (TSK), založené na systému BUXUS, umístilo na druhém místě mezi všemi kraji.

V meziročním srovnání si polepšil

Cílem každoročně organizované soutěže Zlatý erb je zejména podpora informatizace slovenských samospráv, jakož i ocenění výjimečných projektů v oblasti využívání informačně-komunikačních technologií zvyšujících kvalitu veřejných služeb. Ceny se udělují ve třech základních kategoriích, a sice nejlepší stránka obcí, nejlepší stránka měst a městských částí a nejlepší stránka samosprávního kraje. Na aktuálním 14. ročníku se společně zúčastnilo 77 samospráv a porota hodnotila celkem až 63 kritérií v 11 různých kategoriích. Úspěšné třetí místo z minulého roku si tak trenčianská samospráva ještě vylepšila a v konvenčním hodnocení se posunula na výbornou stříbrnou příčku.

Faktory, které přesvědčily

Mezi hodnocenými kritérii bylo

  • ovládání webové stránky,
  • navigace,
  • přehlednost,
  • grafické zpracování webu

a hodnotili také to, zda stránka obsahovala důležité a doporučené informace a služby pro občany. V rámci zmíněného balíčku kritérií porota zároveň hodnotila dodržování standardů funkčnosti webových stránek. 

Kdyby porota vzala do úvahy i vysoce responzivní design, na který se už dva roky zaměřují, současné umístění webu v soutěži by mohlo být ještě lepší. V současnosti neexistuje lepší technologická inovace, která tvoří rozhodující faktor například při vyhledávání v Googlu. (Administrátor webové stránky TSK Ján Drha)

 

Spokojenost na straně uživatele

BUXUS se v této souvislosti těší nejen ocenění ze strany odborníků. Popularitu webového sídla TSK totiž nepřímo prozrazuje i každoročně se zvyšující návštěvnost této webové stránky. Potvrzují to i údaje, které v číslech hovoří o 1,4 mil. lidí, kteří navštívili webové sídlo TSK od začátku tohoto roku. Vedoucím skokanem jsou však podle slov Jána Drhu mobilní zařízení, přes která evidují více než 550 tis. unikátních zobrazení, což představuje v porovnání s rokem 2015 až trojnásobný nárůst. Pro zajímavost možno ještě zmínit, že nejhledanějším sektorem na webu TSK je oblast zdravotnictví.

BUXUS pomohl TSK k prvenství v žebříčku transparentnosti krajů

Redakční systém BUXUS používá nejmodernější technologie a user friendly řešení, které usnadňují uživatelům vyhledávání a celkový pohyb na webové stránce. Ani webové sídlo  www.tsk.sk není v této ohledu žádnou výjimkou. Uživatelé tam mohou najít různé užitečné informace včetně majetkových přiznání politiků či seznamu přidělených dotací. Prvenství v žebříčku transparentnosti krajů tak získal Trenčianský samosprávní kraj i díky svému přehlednému a responzivnímu webu založenému na systému BUXUS. Pozitivní výsledek nakonec zaznamenali i se systémem zveřejňování objednávek, faktur i smluv, které lze rychle a jednoduše vyhledat.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.