BUXUS a XML feedy pro internetové porovnávače

BUXUS a XML feedy pro internetové porovnávače

Každý prodejce, který chce získat více zákazníků prostřednictvím internetových porovnávačů, se na začátku celého procesu setká s požadavkem na vytvoření tzv. XML souboru nebo XML feedu. Soubor představuje jednoduchý datový formát, který plní úlohu nosiče informace o nabízeném zboží a jeho ceně. XML soubor je automaticky generován z konkrétní webové stránky. Jeho tvorbu a následné úpravy je proto výhodnější konzultovat s webovými odborníky.

Rychlý a pohodlný export dat z BUXUSu

Aktuálnost poskytovaných údajů a jejich správný export představují dva klíčové faktory vedoucí k úspěšnému zobrazování prodávaných produktů a služeb v internetových porovnávačích. První z uvedených částí zpravidla zajišťuje samotný majitel konkrétních produktových informací. V druhém případě jednoznačně doporučujeme obrátit se na příslušné webové odborníky. V ui42 máme připravené adaptéry pro formáty xml, excel i csv textové soubory. Hotové šablony pro běžné vyhledávače jako Heureka, Google-merchant, Pricemania, Shopalike vycházejí z našich dlouholetých zkušeností s vývojem redakčního systému BUXUS. Šablony však lze připravit i pro zahraniční porovnávače, jako jsou arukereso.hu, ceneo.pl, compari.ro, webgains, znaox i zbozi.cz.

Ukázka XML feedu 1

Produktové informace lze získat přímo z redakčního systému BUXUS a upravit je podle aktuálních potřeb zákazníka. BUXUS tak představuje vysoce efektivní nástroj pro generování feedů, stejně jako import raw údajů z daného e-shopu. Celé to funguje tak, že:

  • marketingoví specialisté upraví importované produktové informace do požadované formy přímo v systému,
  • z takto upravených údajů je následně generován samotný feed.

Výhodou BUXUSU je rychlá tvorba feedů, stejně jako možnost generovat jednotlivé buňky asynchronně (řádky ve formátech csv, excel i uzly v xml) a nechybí ani užitečný file system cache. Samotná rychlost generování závisí od počtu realizovaných změn v údajích, přičemž při malých změnách dokážeme i objemnější feedy vygenerovat okamžitě.

Ukázka XML feedu 2

Jednoduchý a efektivní import dat do BUXUSu

Rovněž široké spektrum inovativních nástrojů založených na dlouholetých zkušenostech poskytuje redakční systém BUXUS uživatelům i v případě importu produktových dat. I ten obsahuje již připravené adaptéry pro formáty csv, xml, stejně jako pro excelovské soubory, díky čemuž dokážeme pracovat s jakoukoliv strukturou vstupních souborů. Dodaná data umíme zmapovat a znovu zpracovat různé datové struktury, jako například slučování více sloupců v určitém excelovském souboru, stejně jako efektivní zpracování vnořených xml uzlů. Přes jednoduchou konfiguraci jsme tak schopni zpracovat jakýkoliv vstupní soubor. Další výhodou je možnost předzpracovat vstupní údaje, které nám v rámci importu umožňují účinně stahovat soubory z externích zdrojů, extrahovat archivy a validovat externí soubory.

BUXUS se zároveň chystá nabízet uživatelům užitečnou funkci v podobě tzv. archivace a logování, které zahrnuje zachování historie importovaných souborů, podrobný log s hlášením dodaný přes přehledný a user friendly redakční systém. Pro urychlení importu údajů disponuje tzv. diff procesorem, který umožňuje import pouze reálně změněných údajů. V praxi to znamená, že máme k dispozici nástroj, díky kterému nemusíme vždy importovat úplně všechny údaje, ale pouze ty změněné. Tento postup tak představuje výrazné urychlení v porovnání s importem celého feedu. Dalším pozitivem je možnost importu rozděleného na tzv. buňky, kdy každá jedna buňka představuje jednu stránku – například produkt. Zároveň je možné spustit tzv. asynchronní import buněk, přičemž dokážeme najednou importovat i větší počet buněk, výsledkem čehož je urychlení celého procesu. Redakční systém nabízí plnou automatizaci importů spolu s notifikacemi o případných chybách zasílaných e-mailem.

Pozitivní čísla z eyerimu

V případě webové stránky eyerim mluvíme o úspěšném projektu s ohledem na všechny výše uvedené informace. Když se na to podíváme přes optiku čísel, tak mluvíme o 15 zemích, přičemž každá z nich má input feed o velikosti 300 až 350 MB, 110 000 položek (produkty a jejich varianty). Funguje to tak, že pomocí diff procesoru vybereme z input feedu pouze změněné soubory a při standardním chodu e-shopu následně dostaneme výstupní soubor s velikostí několik MB.

Generování jednoho diffu přitom běží maximálně pět minut, přičemž diffing je spuštěn paralelně. Namísto 15x5 minut tak dokážeme zkrátit celou dobu na 15 minut a samotný import z jedné země trvá jen pár desítek sekund. Pro srovnání, plný import 350 MB souboru při změně všech produktů z jedné země trvá přibližně 1,5 hodiny, což je také velmi dobrý čas.

Pro více info nás neváhejte kontaktovat přes formulář.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.