Úspěšný MastersGate E-commerce Summit

Úspěšný MastersGate E-commerce Summit

V pátek 7.4.2017 proběhlo v prostorách FIIT STU v Bratislavě finále slovensko-české soutěže MastersGate, zaměřené na akceleraci e-commerce businessu středních a malých e-shopů. Přes 200 účastníků mělo možnost na 2 pódiích shlédnout poutavé odborné přednášky a případové studie od více než 20 top speakerů z oblastí sociální média, UX, branding, analytics, finance, export nebo investice. Na akci se zároveň odborné porotě prezentovalo 16 e-shopů - finalistů ve čtyřech hlavních a 2 vedlejších kategoriích.

Po návratu do NHL odchytal Jaro Halák několik úžasných zápasů, ve kterých byl vyhlášen za hvězdu zápasu a do posledního kola držel New York Islanders v hře o postup do vyřazovací fáze. Nepodařilo se. Ani 8 sezónních shutoutů brankáře Petra Budaje neznamenaly úspěch. Naopak zkušení Marián Hossa, či Zdeno Chára vytoužené brány play off dosáhli. Takový je ale sport. Ne vždy se dá vyhrát, i když do toho dáte maximum.

“O čem to tu píšeš?!” by mohla znít otázka. V zmíněný pátek jsem jako moderátor finálové soutěže MastersGate E-commerce Summit viděl něco, co mi v mnohém připomnělo sportovní zápolení, na konci kterých může být vítězem jen jeden (proto ta krátká NHL vsuvka). Soutěžící zabodovali svými projekty už před samotným Summitem, díky čemuž se do finálového kola kvalifikovali. Ve finále ukázali své nadšení, profesionalitu, smysl pro business, marketing, chuť pobiť se o dobrý výsledek, upřímnost a mnozí i originalitu. Většina o přízeň poroty bojovala osobně. Ti, kteří se nemohli zúčastnit osobně, si připravili buď zajímavou video prezentaci, nebo se prezentovali na dálku.

Samozřejmě blahopřeji všem vítězům, kteří byli o ten kousek lepší, než jejich konkurence. Odvedli jste opravdu výbornou práci.

Páteční den však v mých očích nebyl o lepších a horších. Hlavně jsem viděl dobré a lepší.  Děkuji všem soutěžícím za chuť, odhodlání a nasazení, které vložili do prezentací svých e-shopů. Konkrétně to byly v jednotlivých kategoriích:

“Skokani a exportéři”: Ihrysko, InnocentStore, Bubulákovo, TimeStore,
“České e-shopy”: Hřejivé polštářky, Plastkon, Ráj Kování, bobu.cz,

“Malé a střední e-shopy”: Mr. Wood, Vecičky, Bambulkovo, Gabonga,
“Bricks to clicks”: Vnímavé hračky, Obleč se do roboty, Mäso domů, Sportby.sk.

Držím Vám všem palce v rozvoji Vašich zajímavých projektů!


A na závěr pár myšlenek od soutěžících, které mě jako zástupce organizátora ui42 upřímně potěšily: Jeden mi např. řekl “Nám už dalo hodně jen to, že jsme se do MastersGate přihlásili a na finále připravovali. Už to nás posunulo o kus dál”. Jiný zase dodal “Je skvělé, že projekt jako MastersGate na Slovensku existuje. Takových je málo, pokud vůbec. Pro rozvoj e-commerce businessu je to výborná příležitost jak se zviditelnit, poznat lidi z businessu, naučit se nové trendy.”

I proto věřím, že vítězem pátečního podujatí je vlastně každý.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.