World Usability Day 2017 ve znamení eCommerce

World Usability Day 2017 ve znamení eCommerce

Svět se neustále mění a s danou změnou přicházejí i různé vynálezy a technologie. V 21. století jsme zaplaveni nekonečným množstvím technologií a aplikací, které by nám měly zjednodušit a zefektivnit náš život. Je to vždy tak? Jsou novodobé vymoženosti vždy přizpůsobené nám - uživatelům? Jsou při jejich tvorbě zohledněni zákazníci? I tyto otázky řeší oblast UX.

Uživatelská zkušenost (UX) je věda sama o sobě a ať chceme, nebo ne, každodenně se s ní setkáváme. Aby nám jednotlivé technologie nespůsobovaly více starostí než užitku, SUXA (Slovenská UX asociace) každoročně organizuje konferenci World Usability Day. Hlavním cílem této konference je šířit osvětu a vzdělávat v oblasti User Experience. Tato konference se každoročně organizuje v desítkách zemí po celém světě, a to v ten samý den. Tento rok to bude 09.11. 2017.

Tohoto roční konference World Usability Day 2017 (9.11.) se bude konat v dopoledních hodinách na FIIT v Bratislavě a bude zaměřena na User experience v eCommerce. Z tohoto důvodu si budete moci vyslechnout reprezentanty tří velmi známých slovenských a českých eshopů.

Jako první vystoupí David Tuč z kiwi.com a odpoví nám na následující otázky: “Proč je společnost Kiwi.com považována za skvělý příklad design-driven firmy? Jak tomu napomáhá Experience Design tým a jaké metody na to používá?”

Další reprezentantkou úspěšného eshopu bude Tereza Kučerová ze známého eshopu Bonami.cz, který za poslední období zaznamenal rapidní růst. Tereza nám povypráví o uživatelském výzkumu a testování a o tom, jak to v Bonami (ne)dělají.

Na WUD vystoupí také zástupce oblíbeného slovenského eshopu Martinus.sk - Tomáš Ulej. Ten nám odhalí, jaké byly nejdůležitější zjištění při zlepšování UX největšího slovenského internetového knihkupectví.

Kromě jiného vystoupí Miška Kočiová, členka SUXA, která představí výsledky ohledně průzkumu UX na Slovensku a v Čechách. Dále zástupci FIIT - Maria Bieliková, Eduard Kuric, Jakub Šimko představí UXtweak, což je v podstatě výkonná platforma pro komplexní a přehledné testování použitelnosti webu.


Líbil se vám program tohoto ročního World Usability Day? Tak neváhejte a přihlaste se už dnes přes náš registrační formulář - http://bit.ly/wud2017sk

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.