Mobilní aplikace pro nejdelší štafetový běh na Slovensku

Mobilní aplikace pro nejdelší štafetový běh na Slovensku

Běh a grafický design - co mají společné? Jarní běžecká sezóna je už v plném proudu, kam se podíváte, každý víkend X běhů od výmyslu světa. Super - lidé běhají, sportují, hýbou se - a to je dobré a zdravé. Každý druhý běžec má na ruce běžecký tester, každý třetí (nebo naopak?) mobilní telefon s běžeckou aplikací. A jsme doma - uživatelsky atraktivní aplikace je důležitou součástí sportovní výbavy mnoha běžců.

Na základě dobré spolupráce na předchozích projektech jsme byli společností Hewlett Packard Enterprise osloveni, abychom se spolupodíleli na vývoji mobilní aplikace pro nejdelší štafetový běh na Slovensku The Run Slovakia z Košic do Bratislavy v celkové délce 513 km.

Cílem štafetového běhu The Run Slovakia není jen uběhnout trasu z Košic do Bratislavy, ale také poznat krásy Slovenska v podobě kulturních i historických památek. Běžci si tak mohou vychutnat scenerii krásného Spišského hradu, Vysokých Tater, Kvačianské doliny, jakož i nádherné Čičmany, nebo zelené vinice v oblasti Malých Karpat.

Náš User Experience tým dostal za úkol vytvořit kompletní informační architekturu mobilní aplikace, která obsahuje 3 uživatelské pohledy (Běžec, Fanoušek a Organizátor). Následně wireframy, grafický a UX design.

Uživatelský pohled běžce zohledňoval potřebu jednoduchého absolvování vstupní kontroly na každé předávce pomocí skenování QR kódu. Následně se data odeslala na server, díky čemuž mohli fanoušci sledovat aktuální výsledky.

Organizátoři dokázali díky aplikaci monitorovat průběh závodu a v případě potřeby mohli vydat traťové upozornění, které se zobrazilo všem běžcům. Běžci se tak nemuseli bát, že by je na trati překvapilo něco nečekaného.

Poslední uživatelský pohled byl zaměřen na fanoušky. Cílem bylo poskytnout jim co nejvíce informací o aktuálním stavu běhu. Ať už v podobě živé mapy, tak i podrobných výsledků, které se skládaly z výsledků celkového kumulovaného času, časů předávek a času jednotlivé etapy.


Díky propracované informační architektuře a kompaktnosti aplikace bylo možné uspokojit všechny tři uživatelské pohledy, za což si aplikace vysloužila hodnocení v AppStore a Google Play v kategorii 4+.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.