Proč je UX testování nedílnou součástí úspěšného webu?

Proč je UX testování nedílnou součástí úspěšného webu?

Uvažujete, zda otestovat svůj web nebo ne? Přemýšlíte nad profesionálním testováním v agentuře? V ui42 náš tým zkušených UX odborníků testuje weby a aplikace již více než 9 let a je to jedna z nejzajímavějších částí naší práce. Testovací proces máme po letech praxe vyladěný a přizpůsobený našim potřebám, soustředíme se na kvalitu, ne na kvantitu, testujeme maximálně 5-10 lidí a výsledky podrobně analyzujeme. Pohled na klienta, který sleduje účastníka trápícího se s jeho webem a na vlastní oči vidí chyby, které si dosud neuvědomoval, je k nezaplacení.

Pro klienta je to důležitější než 100 přednášek a meetingů dohromady. Jak se říká "Lepší jednou vidět, než stokrát slyšet". Testování možná není levné, ale dává jasné a rychlé odpovědi. Je to perfektní nástroj, pokud si s nějakým problémem nevíme rady, nebo se o něm nemůžeme dohodnout s klientem.


Od stolu můžeme řešit a polemizovat donekonečna, vkládat do řešení hodně energie a stejně se nemusíme trefit do černého. Při testování nemusíme s nikým diskutovat, odpověď přijde sama a je jasné, že bude prospěšná. Zapojit uživatele do hry je prostě nejefektivnější způsob, jak se dopracovat k dobrému řešení a v konečném důsledku ušetří čas, peníze i nervy všech zúčastněných.

Kromě toho, když se na jednom místě setká klient, dodavatel i uživatel, je to vždy zajímavá zkušenost. Pozorovatelé mohou přímo zasahovat do scénářů testování, takže zpětná vazba je okamžitá. Naši klienti si to nesmírně pochvalují, doporučuji každému, kdo chce mít úspěšný web.

V případě zájmu o UX testování se neváhejte obrátit na náš tým UX odborníků, který Vám navrhne řešení na míru.
UX tým ui42

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.