World Usability Day 2010 a usability laboratoř ui42

World Usability Day 2010 a usability laboratoř ui42

Dnes 11. listopadu 2010 je World Usability Day 2010 (Světový den použitelnosti). Motto je "Making Life Easy" tedy "usnadnit život," udělat ho "user friendly." Jde nejen o web, ale o všechny technologie, které nás obklopují, od mobilních telefonů, přes settopboxy až po automaty na jízdenky.

World Usability Day má už 6letou tradici.  Cílem je zajistit, aby produkty a služby, které jsou důležité pro lidský život, byly dostupnější a jednodušší na používání. Abychom při jejich vývoji mysleli na člověka, který je bude používat.

Ve více než 40 zemích se dnes organizuje množství akcí s cílem popularizovat usability, bohužel na Slovensku zatím nic, u všech našich sousedů se už také něco děje. Osobně mě to mrzí, dozvěděl jsem se o této aktivitě jen před pár týdny a nedokázal jsem si představit v této rušné konferenční podzimi zorganizovat ještě jednu akci. Věřím, že za rok to zvládneme a druhý listopadový čtvrtek 2011 přispějeme něčím atraktivním, poznamenal jsem si to v kalendáři.

Naším malým příspěvkem ui42 ať pro tento rok otevření našeho usability laboratoře.

Určitě si prohlédněte seznam online přednášek a vyberte si něco. Je to příjemné téma a lehce stravitelné.

World Usability Day 2010

Víte v Slovensku nebo v Čechách o webech a jiných (nejen softwarových) produktech, při vývoji kterých se řádně věnují i usability nebo user experience? 

Máte chuť pomoci za rok při organizaci akce k World Usability Day 2011?

Napište mi, rádi si vyměníme zkušenosti, kterých je podle nás v našich končinách stále málo.

Zaujalo vás v okolí něco "user friendly" nebo naopak "něco zoufale nepoužitelné"? Pošlete mi fotku, uděláme spolu fotogalerii.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.