World Usability Day 2013 na Slovensku

World Usability Day 2013 na Slovensku

14. listopadu proběhl již třetí World Usability Day (Světový den použitelnosti) na Slovensku, který organizovali ui42 spolu s FIIT STU.

Tématem World Usability Day 2013 na Slovensku bylo vzdělávání a výzkum v oblasti použitelnosti na Slovensku. Cílem akce bylo motivovat studenty a univerzity na Slovensku, aby se věnovali usability. Tradičně jsme přivítali přednášející i ze zahraničí i z praxe. Představili jsme univerzitní pracoviště i firmy, které se použitelnosti na Slovensku věnují.

WUD 2013 se uskutečnil 14. listopadu od 9:00 do 12:00 v nové budově FIIT STU (Ilkovičova 2, Bratislava). Zúčastnilo se více než 100 zájemců o použitelnost.

Program, včetně videozáznamů a prezentací (fotogalerie dole):

  • Otevření (Wanda Benešová, FIIT STU)
  • Jak zapojit UX do vývoje SW (Martin Krupa, ui42)
  • Mobilní policista - Případová studie o tom, jak se dá spojit Agile a UX ve státním projektu (Vojto Bálint, HP Slovakia)
  • Co jsem se naučil o lidech při uživatelském testování? (Patrik Barták, Pizza SEO)
  • Personalizace a použitelnost aplikací (Prof.Bieliková, FIIT STU)
  • Uživatelská rozhraní pro lidi s postižením (Adam Sporka, ČVUT Praha)
  • Použitelnost je náš výzkum, naše profese - poznáme se navzájem! - Představení univerzitních pracovišť, firem a akcí, které se věnují usability na Slovensku

Podívejte se na informace a záznamy z minulých dvou ročníků WUD: WUD 2012 a WUD 2011.

Další WUD 2014 chceme organizovat v angličtině, abychom se více propojili s blízkou Vídní. V případě zájmu o pomoc při organizaci, napište nám na krupa@ui42.sk.

World Usability Day

Motto Světového dne použitelnosti je "Making Life Easy" tedy "ulehčit život," udělat ho "user friendly." Nejde jen o web, ale o všechny technologie, které nás obklopují, od mobilních telefonů, přes settopboxy až po automaty na lístky.

Cílem je zajistit, aby produkty a služby, které jsou důležité pro lidský život, byly dostupnější a jednodušší na používání. Abychom při jejich vývoji mysleli na člověka, který je bude používat.

World Usability Day má již 10letou tradici, každoročně se organizuje více než 200 akcí ve více než 50 zemích.

V ui42 se usability webů a softwarových aplikací intenzivně věnujeme od roku 2008, máme vlastní usability laboratoř, ve které jsme otestovali více než 400 uživatelů.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.