Dílna mobilní použitelnosti na MobileRulezz 2013

Dílna mobilní použitelnosti na MobileRulezz 2013

Martin Krupa z ui42 prezentoval na MobileRulezz 2013 základní usability principy pro aplikace a weby na smartphonech a tabletech na workshopu Mobile Usability. Principy jsou založené na pozorováních a vlastních zkušenostech po více než 2 letech usability testování na mobilních zařízeních v usability laboratoři ui42. Oproti loňské přednášce ui42 na MobileRulezz 2012 o usability testování mobilních aplikací jsme připravili seznam doporučení i varování při návrhu UI mobilních aplikací i webů.

Usability principy pro mobilní aplikace a weby

Podívejte se na slajdy z workshopu:

Testování použitelnosti na mobilních zařízeních

Od podzimu 2011, kdy jsme během World Usability Day 2011 realizovali v naší usability laboratoři první testování mobilních webů na Slovensku, máme za sebou už další testování mobilních webů i mobilních aplikací. Testovali jsme nejen na smartphonech ale i tabletech, dokonce i speciálních tabletech vyrobených pro konkrétní aplikace k využití v terénu. Testovali jsme různé weby a aplikace, i navigaci v autě i mobilní banking. Kromě výsledků testování máme i vlastní zkušenosti s návrhem a vývojem mobilních webů. Jsem přesvědčený, že máme o návrhu mobilních webů a aplikací dost zkušeností a rádi je sdílíme.

Martin Krupa Mobile usability workshop Mobile Rulezz 2013

Mobile Rulezz roste i jako komunita kolem mobilních aplikací

Tento ročník největší konference o mobilním marketingu, mobilních technologiích a mobilních aplikacích na Slovensku byl znovu skvělý. Posun byl v každé oblasti, od výběru místa, přes organizaci konference, přednášky a workshopy až po komunitu, která se konference zúčastnila.

Petrovi Šebovi a dalším organizátorům patří velké DÍKY!

Pokrok oproti minulému roku byl výrazný i v soutěži mobilních aplikací. Měli jsme tu čest a radost mít i tento rok zastoupení v porotě. Bylo toho mnoho, zjevně jsme se na Slovensku pohnuli a naše výzva z minulého roku, že je nejvyšší čas začít, nebyla marná. Podívejte se na vítězné mobilní aplikace.

Opravdu, odpověď na otázku z Twitteru, zda ui42 aplikace také vyvíjí, je ano! Takže se věnujeme i návrhu, testování a vývoji mobilních aplikací.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.