učitel Honza: "V životě jsem nezažil tak velký osobnostní a vědomostní rozvoj jako za těch pár měsíců v ui42."

učitel Honza: "V životě jsem nezažil tak velký osobnostní a vědomostní rozvoj jako za těch pár měsíců v ui42."

V naší rubrice uičkáři  jste se naposledy mohli dočíst něco o Danieli, Senior Key Account Managerce. V rozhovorech s našimi uičkáři pokračujeme dál a tentokrát nám svou práci Projektového Manažera přiblížil Jan "Honza" Jurena (ale také "JJ"), který do ui42 nastoupil na začátku roku 2022. No a jak sám říká - poměrně rychle se aklimatizoval a sám si připadá, jako by tu pracoval už roky. Nebudeme ale už více prozrazovat, seznámte se s Honzou sami.

Honzo, mohl bys se nám v krátkosti představit?

Do uička jsem přišel na začátku roku 2022. Poměrně rychle jsem se aklimatizoval a sám si připadám, jako bych tu pracoval už roky. Každý den se těším do práce a najdete mě tu jako jednoho z prvních příchozích. Mé pracovní povinnosti jsou velmi rozmanité. Kdybych měl práci Projektového Manažera zjednodušit, tak se starám, aby všechny svěřené projekty plynule fungovaly a naplnily stanovené cíle. Jsem rodilý samouk a celoživotní student, takže se ve volném čase učím všemožné aktivity. Rád běhám a snažím se věnovat co nejvíce času sportování.

V ui42 pracuješ na pozici Projektového Manažera, co to vlastně znamená v praxi?

Jakmile k nám přijde nový klient, tak přebírám zodpovědnost nad každodenní správou jejich projektu.

Ze začátku díky komunikaci s klientem zjistím, jaké jsou jejich cíle a očekávání. Poté sestavím tým lidí, kteří na projektu budou pracovat a společně s nimi si určíme strategii, abychom naplnili stanovené cíle. Velmi se liší procesy a počáteční nastavování podle druhu spolupráce. Já se věnuji primárně marketingovým projektům, naopak máme projektové manažery, kteří se věnují primárně developerským projektům. Konkrétní úkoly, které řešíme, jsou velmi rozdílné, ale manažerské principy jsou identické, takže velká část projektových manažerů řeší oba druhy projektů.

Dále zodpovídám za rozpočet a správné rozdělení práce, zadávání úkolů, kontrolu kvality provedené práce a samotnou komunikaci s klientem.

Jak vypadá tvůj typický den?

Většinou do práce přicházím o hodinu dříve než kolegové. V tento čas si naplánuji vše, co bude potřebné daný den dělat. Rána využívám i na meetingy s klienty. Spousta úkolů se vynoří až v průběhu dne, takže s tím vždy při plánování počítám a nechávám si časovou rezervu, abych v daný den vyřešil vše potřebné.

Jaká vlastnost je důležitá pro Projektového Manažera, který má na starosti klientský marketing?

Důležité jsou komunikační dovednosti, jelikož práce obnáší nemalé množství komunikace s klienty a kolegy. Odolnost vůči stresu vám pomůže v jakékoliv situaci a hlavně na manažerské pozici. A také samostatnost a ochota pomáhat ostatním v jejich práci.

Co tě nejvíce baví na této práci a na druhé straně nejméně?

Nejvíce mě baví rozmanitost práce. Mohu se podílet na spoustě zajímavých projektů a neustále si rozšiřovat obzory, řešit unikátní úkoly a komunikovat s excelentními podnikateli. Mezi dalšími výhodami vidím samostatnost a s tou jde ruku v ruce zodpovědnost. Sám mohu rozhodovat co a kdy budu dělat, což na druhou stranu není nic jednoduchého. Výhody se protínají s nevýhodami a někdy nastávají situace, kdy se nakupí několik problémů najednou a člověk si může připadat zahlcený. Na druhou stranu přesně tyto situace mě posouvají dál jako manažera i jako člověka.

Jak bys zhodnotil tvé první měsíce v ui42?

V životě jsem nezažil tak velký osobnostní a vědomostní rozvoj jako za těch několik měsíců v ui42. Každý je profesionál ve svém oboru a spojení těchto lidí vytváří signifikantní výsledky. Také chci rozhodně zmínit úžasný kolektiv a atmosféru v uičku. Je skvělý pocit vědět, že pracuji s lidmi, které mám upřímně rád a trávím s nimi i svůj volný čas.

Chceš i ty pracovat na neobyčejných projektech?

Podívej se na naše volné pracovní pozice a určitě se nám ozvi! 

 

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.