Usability testování mobilních aplikací na MobileRulezz 2012

Usability testování mobilních aplikací na MobileRulezz 2012

Palo Vallo z ui42 dnes prezentoval čerstvé výsledky našich vlastních usability testování mobilních webů a aplikací (testované na smartphonech a tabletech) ze Slovenska na dalším ročníku největší konference o mobilním marketingu na Slovensku - MobileRulezz 2012.

Usability testování mobilních webů a aplikací

Usability mobilních aplikací ui42 MobileRulezz 2012

Od podzimu 2011, kdy jsme během World Usability Day 2011 realizovali v našem usability laboratoři první testování mobilních webů na Slovensku, máme za sebou už několik dalších testování mobilních webů i mobilních aplikací. Testovali jsme nejen na smartphonech ale i tabletech. Kromě výsledků testování máme i vlastní zkušenosti s návrhem a vývojem mobilních webů. Jsem přesvědčen, že máme o návrhu mobilních webů a aplikací dost zkušeností a rádi je sdílíme.

Důkazem byla i Palova prezentace založená na jednodenním testování převážně aplikací, které byly přihlášeny do soutěže. Videa s vybranými záznamy z testování postupně zveřejníme na naší nové minisite o usability v ui42. Pokud tam své video nenajdete nebo nechcete čekat, napište mi a podíváme se na to společně u nás u dobré kávy.

Růst smartphonů: hodně čísel, málo aktivity

  • Slovak Telekom: 58% z prodaných telefonů za minulý rok jsou smartphony.
  • Zoznam: meziroční růst návštěvnosti jejich mobilních webů je více než 100%.
  • TNS: 16% majitelů smartphonů na Slovensku ho používá při rozhodování během nákupu. 11% z toho ho používá při výběru dovolené.
  • Google: 79% inzerentů, kteří investují do mobilní inzerce, nemá web optimalizovaný pro mobily.

Takže šup-šup do vývoje mobilního webu nebo aplikace. O porovnání mobilní web vs. aplikace jsem psal před rokem a kolega motivoval k rozjezdu mobilního e-commerce před čtvrtrokem. Opravdu je nejvyšší čas začít! Nemusíte hned vyrábět celý nový mobilní web, možná i vám stačí na začátek jen mobilní verze stránky produktu, jak jsme to například právě udělali pro Vydavatelství Slovart.

Začněte, aby potom i slovenské agentury mohly na konferencích prezentovat vlastní výsledky, dnes toho bylo ze Slovenska totiž málo.

Soutěž mobilní aplikace MobileRulezz 2012

Večerní přednáška Michala Štencla ze Sygicu byla ještě lepší než ta ranní, je radost poslouchat o produktu, který je mezi Top200 vydělávajícími aplikacemi v AppStore.

Neformální vyhlašování vítězů soutěží o top mobilní aplikace bylo příjemné stejně jako následující párty. Komunita vývojářů webových aplikací je zjevně mladá a plná energie.

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.