Máme na krku čtvrtstoletí! A ui v našem názvu je zase o krok blíže k umělé inteligenci.

Máme na krku čtvrtstoletí! A ui v našem názvu je zase o krok blíže k umělé inteligenci.

17. březen 2022 je pro ui42 významným datem, protože představuje 25 let ui42 na IT a online scéně. Pokud nás sledujete, pravděpodobně víte, co všechno jsme za tu dobu navrhli, naprogramovali, nadizajnovali, nastavili, vyladili, napsali, nakreslili nebo otestovali… 

V uičku však víme, že nejen historie, ale i budoucnost jsou důležitým stavebním prvkem každé úspěšné firmy. Proto nezahálíme a už nějakou tu chvíli si hrajeme i s umělou inteligencí. Nakonec, asi jsme byli i trochu vizionáři. Vždyť kdo by to byl řekl, že o čtvrt století bude název ui42 spojován s umělou inteligencí? 

Pojďte si s námi zavzpomínat na důležité kroky ve vývoji uička a zjistěte, s čím vyrukuje na online scénu v nejbližších měsících.

Poznejte pilíře, díky kterým patří ui42 k lídrům na slovenské scéně

HISTORIE – ui42 tu bylo už v roce 1997

Přesně tehdy vznikl i jeho název. Původně odvozený od názvu a čísla kabinetu, kde sídlili tři jeho zakladatelé v Ústavu informatiky MFF UK. Během těch let byl však spojován i s výrazy jako user interface nebo umělá inteligence. Skutečně, zkratka “ui” je opravdu nadčasová. Právě umělá inteligence a strojové učení jsou oblast, která se nám v posledních měsících dostává pod kůži snad nejvíce. 

Avšak, pojďme na to hezky popořádku. Když se tři asistenti v kabinetu číslo 42 rozhodli, že se budou realizovat v dosud neprobádaných technologiích a online nejen na akademické půdě, ale i v soukromém sektoru, vznikl projekt ui42. Jaké významné kroky ho do současné podoby formovaly?

Začátky spojené s Profesií

Věděli jste, že úspěšný pracovní portál profesia.sk pochází z dílny ui42? V roce 1999 se z Profesie stala nejhledanější burza práce ze strany zadavatelů pracovních nabídek, i zájemců o ně. Kromě Profesie to bylo nakonec více než 10 unikátních projektů, které pod hlavičkou uička odstartovaly své fungování v online světě. A toto číslo stále není konečné... 

BUXUS - první slovenské CMS, na které nedáme dopustit dodnes

CMS BUXUS je flexibilní systém, který píše svou vlastní historii od roku 1999. Neustále ho vyvíjíme a ohýbáme tak, aby systém splňoval všechny požadavky, které na něj moderní e-commerce projekty kladou. Svižné, uživatelsky příjemné a vždy připravené na nová propojení s externími systémy. Přesně takové je cmsko z dílny ui42.

Budujeme laboratoř. UX se stává významným faktorem úspěšného webu

User experience - výzkum, testování a návrh řešení, díky kterým naši klienti dosáhnou požadované konverze, se stal velkou částí podstaty ui42. Protože věříme, že úspěšné e-commerce projekty se zakládají především na tom, jak sednou jejich uživatelům. Abychom mohli výzkum a testování realizovat na profesionální úrovni, vytvořili jsme v roce 2007 vůbec první UX LAB na Slovensku. Téměř o jedno desetiletí, v roce 2016, jsme spoluzaložili první Slovenskou UX asociaci – SUXA a v roce 2021 jsme uskutečnili 100. usability testování. 

Pokládáme kameny slovenského performance marketingu

Výkonnostní marketing jsme začali řešit už v roce 2009 a od té doby si rádi vezmeme pod ochranná křídla nejen PPC kampaně, ale i sociální sítě, optimalizaci, feedy nebo expanzi projektu do sousedních evropských zemí nebo klidně i do celého světa. Tak, aby šlo všechno jako po másle. 

O zkušenosti se dělíme od svého počátku, rádi pomáháme e-commerce projektům růst 

Jeden ze zakladatelů ui42 a ikona slovenské online scény – Martin Krupa, aktivní přednášející na FIIT STU a FMFI UK, své zkušenosti sepsal v knize E-shop od nápadu po úspěch. Nakonec, věděli jste, že ui42 se podepsala i pod úspěšný akcelerátor pro e-shopy MastersGate? Nebo nedávný, v pořadí už druhý vydařený projekt Website Story, díky kterému může kdokoliv poznat úspěšné příběhy webů v našich končinách.

Jsme silným partnerem pro všechny projekty, které chtějí růst 

Od roku 2015 spolupracujeme s firmou Dedoles. Dnes, v zákulisí tohoto úspěšného projektu, kterému jsme díky flexibilnímu CMS BUXUS pomohli dosáhnout za více než 5 leté období spolupráce 50-násobný růst, neskrýváme ovace. V uplynulém roce jsme úspěšně završili největší projekt v historii Dedoles-u, o kterém se dozvíte brzy. ui42 v něm vystupovalo nejen jako tvůrce efektivního a uživatelsky příjemného customer care systému, ale i jako hlavní koordinátor při propojování ostatních systémů. Kromě Dedoles-u, je tu však mnoho dalších úspěšných projektů, jako například Holokolo, Predeti, Pískacie nebo Kompava, na kterých spolupracujeme a jsme za to nesmírně hrdí.  

Za těch 25 let jsme stihli opravdu mnoho. Ne všechny kroky a rozhodnutí byly správné. Všechny jsou však součástí historie uička a my jsme si z nich vzali to, co nás a naše klienty dokáže posunout vpřed. Kdo je to tedy vlastně my?

LIDÉ – tým profíků, kteří tvoří nezaměnitelný celek 

Je obecně známo, že jsme si vždy zakládali na tom, aby projekty pro naše klienty přistály v rukou profesionálů. Dnes, tvoří tým ui42 více než 60 neskutečně šikovných a originálních osobností. ui42 - to je flexibilita, rodinné prostředí, vstřícní kolegové, možnost růst a učit se stále novým věcem. Je to chuť pracovat na nových výzvách a dostat ze sebe maximum. A to je důvod, proč jsou lidé uička jedním z pilířů, díky kterým stojí už čtvrtstoletí pevně na zemi.

VIZE – umělá inteligence je budoucnost

Ptáte se, jestli ještě nemáme dost? Zda vůbec ještě můžeme něčím překvapit? Pokud nás po očku

Přečtěte si také

Děkujeme za odběr!
Brzy dostanete náš newsletter.
Ups! Tento email už je registrován
Email už máme v databázi, zkontrolujte si schránku nebo použijte jiný mail
Ups! Tento email je nesprávný
Email nemá správný formát
Ups! Neznámá chyba
Prosím, zkuste to později

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.