Máme na krku čtvrtstoletí! A ui v našem názvu je zase o krok blíže k umělé inteligenci.

Máme na krku čtvrtstoletí! A ui v našem názvu je zase o krok blíže k umělé inteligenci.

17. březen 2022 je pro ui42 významným datem, protože představuje 25 let ui42 na IT a online scéně. Pokud nás sledujete, pravděpodobně víte, co všechno jsme za tu dobu navrhli, naprogramovali, nadizajnovali, nastavili, vyladili, napsali, nakreslili nebo otestovali… 

V uičku však víme, že nejen historie, ale i budoucnost jsou důležitým stavebním prvkem každé úspěšné firmy. Proto nezahálíme a už nějakou tu chvíli si hrajeme i s umělou inteligencí. Nakonec, asi jsme byli i trochu vizionáři. Vždyť kdo by to byl řekl, že o čtvrt století bude název ui42 spojován s umělou inteligencí? 

Pojďte si s námi zavzpomínat na důležité kroky ve vývoji uička a zjistěte, s čím vyrukuje na online scénu v nejbližších měsících.

Poznejte pilíře, díky kterým patří ui42 k lídrům na slovenské scéně

HISTORIE – ui42 tu bylo už v roce 1997

Přesně tehdy vznikl i jeho název. Původně odvozený od názvu a čísla kabinetu, kde sídlili tři jeho zakladatelé v Ústavu informatiky MFF UK. Během těch let byl však spojován i s výrazy jako user interface nebo umělá inteligence. Skutečně, zkratka “ui” je opravdu nadčasová. Právě umělá inteligence a strojové učení jsou oblast, která se nám v posledních měsících dostává pod kůži snad nejvíce. 

Avšak, pojďme na to hezky popořádku. Když se tři asistenti v kabinetu číslo 42 rozhodli, že se budou realizovat v dosud neprobádaných technologiích a online nejen na akademické půdě, ale i v soukromém sektoru, vznikl projekt ui42. Jaké významné kroky ho do současné podoby formovaly?

Začátky spojené s Profesií

Věděli jste, že úspěšný pracovní portál profesia.sk pochází z dílny ui42? V roce 1999 se z Profesie stala nejhledanější burza práce ze strany zadavatelů pracovních nabídek, i zájemců o ně. Kromě Profesie to bylo nakonec více než 10 unikátních projektů, které pod hlavičkou uička odstartovaly své fungování v online světě. A toto číslo stále není konečné... 

BUXUS - první slovenské CMS, na které nedáme dopustit dodnes

CMS BUXUS je flexibilní systém, který píše svou vlastní historii od roku 1999. Neustále ho vyvíjíme a ohýbáme tak, aby systém splňoval všechny požadavky, které na něj moderní e-commerce projekty kladou. Svižné, uživatelsky příjemné a vždy připravené na nová propojení s externími systémy. Přesně takové je cmsko z dílny ui42.

Budujeme laboratoř. UX se stává významným faktorem úspěšného webu

User experience - výzkum, testování a návrh řešení, díky kterým naši klienti dosáhnou požadované konverze, se stal velkou částí podstaty ui42. Protože věříme, že úspěšné e-commerce projekty se zakládají především na tom, jak sednou jejich uživatelům. Abychom mohli výzkum a testování realizovat na profesionální úrovni, vytvořili jsme v roce 2007 vůbec první UX LAB na Slovensku. Téměř o jedno desetiletí, v roce 2016, jsme spoluzaložili první Slovenskou UX asociaci – SUXA a v roce 2021 jsme uskutečnili 100. usability testování. 

Pokládáme kameny slovenského performance marketingu

Výkonnostní marketing jsme začali řešit už v roce 2009 a od té doby si rádi vezmeme pod ochranná křídla nejen PPC kampaně, ale i sociální sítě, optimalizaci, feedy nebo expanzi projektu do sousedních evropských zemí nebo klidně i do celého světa. Tak, aby šlo všechno jako po másle. 

O zkušenosti se dělíme od svého počátku, rádi pomáháme e-commerce projektům růst 

Jeden ze zakladatelů ui42 a ikona slovenské online scény – Martin Krupa, aktivní přednášející na FIIT STU a FMFI UK, své zkušenosti sepsal v knize E-shop od nápadu po úspěch. Nakonec, věděli jste, že ui42 se podepsala i pod úspěšný akcelerátor pro e-shopy MastersGate? Nebo nedávný, v pořadí už druhý vydařený projekt Website Story, díky kterému může kdokoliv poznat úspěšné příběhy webů v našich končinách.

Jsme silným partnerem pro všechny projekty, které chtějí růst 

Od roku 2015 spolupracujeme s firmou Dedoles. Dnes, v zákulisí tohoto úspěšného projektu, kterému jsme díky flexibilnímu CMS BUXUS pomohli dosáhnout za více než 5 leté období spolupráce 50-násobný růst, neskrýváme ovace. V uplynulém roce jsme úspěšně završili největší projekt v historii Dedoles-u, o kterém se dozvíte brzy. ui42 v něm vystupovalo nejen jako tvůrce efektivního a uživatelsky příjemného customer care systému, ale i jako hlavní koordinátor při propojování ostatních systémů. Kromě Dedoles-u, je tu však mnoho dalších úspěšných projektů, jako například Holokolo, Predeti, Pískacie nebo Kompava, na kterých spolupracujeme a jsme za to nesmírně hrdí.  

Za těch 25 let jsme stihli opravdu mnoho. Ne všechny kroky a rozhodnutí byly správné. Všechny jsou však součástí historie uička a my jsme si z nich vzali to, co nás a naše klienty dokáže posunout vpřed. Kdo je to tedy vlastně my?

LIDÉ – tým profíků, kteří tvoří nezaměnitelný celek 

Je obecně známo, že jsme si vždy zakládali na tom, aby projekty pro naše klienty přistály v rukou profesionálů. Dnes, tvoří tým ui42 více než 60 neskutečně šikovných a originálních osobností. ui42 - to je flexibilita, rodinné prostředí, vstřícní kolegové, možnost růst a učit se stále novým věcem. Je to chuť pracovat na nových výzvách a dostat ze sebe maximum. A to je důvod, proč jsou lidé uička jedním z pilířů, díky kterým stojí už čtvrtstoletí pevně na zemi.

VIZE – umělá inteligence je budoucnost

Ptáte se, jestli ještě nemáme dost? Zda vůbec ještě můžeme něčím překvapit? Pokud nás po očku

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.