Facebook Live: Zatočte s trolly a vysílejte naživo bez nechtěných diváků

Facebook Live: Zatočte s trolly a vysílejte naživo bez nechtěných diváků

Když v roce 2016 Mark Zuckerberg prostřednictvím svého Facebook profilu oznámil, že se funkce Facebook Live dostala do finálního stádia spuštění, a je dostupná pro všechny uživatele a facebookové stránky, streamování v modré síti nabralo na obrátkách. Díky funkci Facebook Live můžete od těch dob naživo vysílat dění kolem sebe. Jediné, co potřebujete, je smartphone s aplikací Facebook a připojení k internetu. 

Video dnes patří k nejúčinnějším formátům obsahu

Funkci Facebook Live a její výhody ve velkém využívají i firemní fanpages či jednotlivci pro účely promo a marketingu. Až 84% z nich tvrdí, že právě video jim pomáhá získávat potenciální zákazníky a dokonce až 78% uvádí, že jim tento typ obsahu pomohl přímo zvýšit prodeje. I samotná sociální síť Facebook považuje tuto funkci za velmi důležitou, a proto neustále intenzivně pracuje na jejím vylepšeních.

Novinky, které potěší každého uživatele Facebook Live 

Nejnověji se konstruktéři sociální sítě Facebook zaměřili na pomoc autorům příspěvků. A tedy zejména těm tvůrcům, kteří často a intenzivně využívají živé video k rozšíření svého dosahu a také zpeněžení obsahu své Facebook stránky. Ačkoliv platí, že míra angažovanosti, která ruku v ruce se živými videi přichází, dosahuje skvělé výsledky, občas dokáže live streaming prostřednictvím Facebooku i potrápit. Obzvláště ve chvíli, kdy se do konverzace zapojí různí trollové a spameři. Samozřejmě, platí to nejen pro live stream, ale i pro standardní obsah. V prvním případě je však možnost reakce o něco složitější. Změna je však na dosah.

Blokování uživatelů a možnost skrýt škodlivé komentáře

Protože společnosti Facebook (od listopadu už společnost Meta), záleží na spokojenosti uživatelů této sociální sítě, a v neposlední řadě i těch, kteří funkce Live videí využívají, představuje nové nástroje. Pomocí nich budou moci tvůrci live streamů zablokovat nepohodlného uživatele, a také i všechny nové účty, které si vytvoří. V boji proti trollům pomůže i možnost nežádoucí komentáře jednoduše skrýt.

Automatizace ušetří čas administrátorům

Kromě již zmíněných nástrojů budou moci využít tvůrci videí i blokování klíčových slov na odfiltrování takových komentářů, které používají vybrané obměny či kombinace slov, čísel a symbolů, případně alternativní hláskování. 

Platforma aktuálně také testuje funkci Moderation Assist, která, podobně jako Admin Assist pro skupiny, umožňuje uživatelům opravit jejich nastavení na automatické moderování komentářů. Spolu s ní tak přichází možnost vybrat si ze seznamu pravidel na automatické filtrování různých typů komentářů, jako jsou například komentáře s odkazy, obrázky atd.

No, a nakonec, dává Facebook uživatelům, kteří si na funkci Live zvykli, a využívají ji jako způsob komunikace se svými sledovateli nebo na propagaci obsahu, mnohem více nástrojů na regulaci, než dosud. Pokročilé moderování komentářů na Facebooku jim vkládá do rukou větší míru kontroly nad tím, kdo a jak interaguje s jejich obsahem. Budou moci například odstranit vulgarismy, zakázat nebo pozastavit uživatele, a dokonce určit i to, kdo jejich živá videa může komentovat.

Aktuálně Facebook testuje i funkci pro službu Facebook Live, která umožní tvůrci videa vybrat si diváka, který bude moderovat komentáře místo něj.

Zaujaly vás novinky, které modrá síť pro tvůrce live streamů přináší? 

Pokud stále přemýšlíte nad tím, jak svou společnost či produkt propagovat na sociálních sítích, rádi vám pomůžeme najít ten nejvhodnější způsob.

Kontaktujte nás na sales@ui42.com

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.