E-shop, který vždy ví, kolik materiálu je na skladě

E-shop, který vždy ví, kolik materiálu je na skladě

Originální slovenský výrobce Pískacie, oživil trend pískacích triček z 80. let. Ty pro milovníky veselých triček šijí lokální krejčové z lokálních materiálů, což je hlavní filozofií firmy. Jelikož Slováci si trička mimořádně oblíbili, museli v Pískacie začít uvažovat nad tím jak zrychlit on-line prodej a tak i celý výrobní proces. Závěr byl jasný. Starý e-shop, který už nesplňoval všechny jejich požadavky bylo nutné nahradit modernějším a pro podporu ještě větší expanze bylo potřebné zavést ERP systém.

Modifikovatelnost a propojitelnost systémů

Starý e-shop jsme jednoduše přerostli“ řekl Marián Németh, majitel. To byl zlomový okamžik na to, aby oslovili vývojáře z ui42, kteří pro ně vyvinuli software na řízení výroby a e-shopu.

Pískacie není klasickým e-shopem, kde se zboží jen nakupuje a odesílá, ale jde o firmu s vlastní výrobou. Řídí se tam filozofií, že každý vyrobený kus si musí najít svého majitele a žádný nesmí skončit na skládce. Z tohoto důvodu část jejich kolekce vyrobí jen na základě objednávky, proto si na některé modely chvíli počkáte. Právě to bylo důvodem zavedení profesionálního výrobního software a ERP systému.

„Při rozhodování o dodavatelích byla pro nás klíčová modifikovatelnost a propojitelnost systémů. Potřebovali jsme plynulé a co nejvíce automatizované přeposílání informací mezi e-shopem, skladem a výrobou,” popisuje Marián Németh.

Import 30-tisíc položek za jeden den

Po výběru mezi více informačními systémy se rozhodli pro systém Money ERP, který byl pro jejich potřeby nejlépe modifikovatelný. Další nespornou výhodou byla pozitivní chemie mezi lidmi ze Solitei a ui42. Jelikož nešlo o jejich první společný projekt, mohli stavět na pozitivních zkušenostech z minulosti, např. Holokolo.

Implementace nových systémů trvala 4 měsíce, přičemž se v začátcích řešil nejprve informační systém „Začali jsme analýzou, během které jsme zjišťovali, jaké funkce bude potřebné do Money naprogramovat. Šlo například o pole znázorňující specifické stavy pro e-shop, řekněme když dané zboží nemají na skladě, ale je připraveno do výroby. Dále jsme programovali funkce, které vypočítají, kolik kusů triček je možné vyrobit z materiálu na skladě,” vysvětluje Anna Kantorová, konzultantka Money ERP.

V Pískacie se rozhodli importovat položky z předchozího systému do Money ERP sami, k čemuž jim stačilo zaškolení konzultanty Solitey.  „Překvapilo mě, jak byl import jednoduchý a rychlý. Měli jsme připravených více než 30 000 položek na importování a hotovo jsme měli za jeden den,” popisuje Marián Németh.

Následně po naprogramování potřebných funkcí do informačního systému, přišlo na řadu jeho propojení s výrobním systémem a e-shopem postaveným na redakčním systému BUXUS.

Když informace pracují pro zákazníka

Díky dobře nastaveným procesům mezi výrobou, e-shopem a informačním systémem se vyrábí skutečně jen to, na co mají dostatek materiálu na skladě. Jak je to možné?

Představte si, že si objednáte veselé pískací tričko. Ihned po objednávce se odešle zpráva do ERP systému. Pokud je tričko na skladě, tedy patří do kolekce, která je připravená pro nedočkavé, ujme se ho skladník a odevzdá na expedici.

Pokud je potřeba ho ušít, administrativní pracovník pošle požadavek z Money ERP do výrobního systému. Po jeho výrobě ho označí štítkem s čárovým kódem a odešle do skladu. Tam ho skladník načte a hned ví do které objednávky tričko patří.

Výhodou je, že Money ERP stále přepočítává, kolik triček ještě může výroba ušít z materiálu, který mají na skladě. E-shop má tuto informaci stále k dispozici a tak nikdy zákazníkovi nenabídne možnost objednat si model, na který není dostatek materiálu.

E-shop, který splňuje ty nejvyšší nároky

Nový eshop piskacie.com běží na CMS BUXUS od společnosti ui42. Nebyla to první integrace Money ERP, tyto společnosti se setkaly už na více projektech. I proto redakční systém BUXUS obsahuje připravený modul na propojení, který pokrývá kompletní technologický a bezpečnostní management spojení s Money ERP, přenos produktů, cen a objednávek. ui42 modul následně upravilo tak, aby dokázal načítat i dynamicky se měnící výrobní dostupnost a přizpůsobilo jeho fungování přesně podle požadavků ze Solitey a požadavků klienta. Samostatným podprojektem byla aplikace na řízení a sledování rozpracované výroby, kde ui42 využilo své existující zkušenosti s propojením s Money ERP. Obchodnímu týmu Pískacie to umožnilo vidět v reálném čase stav výroby každé objednávky a  efektivně regulovat skladové zásoby.

ERP systém, který je připravený na nová vylepšení

Zavedení ERP systému a jeho propojení s e-shopem je však jen začátkem. Z Pískacie chodí do Solitey další požadavky a nápady na nové funkce a úpravy.

Money ERP konkrétně S5 není systém, který si koupíte a o dva roky ho budete stejný používat. Je to organismus, který se vyvíjí, což je jeho velká výhoda. ” vysvětluje na závěr konzultantka Anna Kantorová.

POTŘEBUJI PORADIT S ERP

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.