Spokojenost je forma moudrosti. (Sidonie-Gabrielle Colette)

Spokojenost je forma moudrosti. (Sidonie-Gabrielle Colette)

ui42 ví, že tým lidí, kteří v agentuře pracují je skvělý a chce, aby to věděli i lidé mimo ni. Proto se uičko rozhodlo ukázat své kolegy v jiné než pracovní podobě prostřednictvím osobních videí, které neprezentují dosažené výsledky, ale nás, lidi.  

Když jsem se o této zamýšlené aktivitě dozvěděla, velmi mě ten nápad nadchl a hlásila jsem se jako první. Jsem totiž takový veselý extrovert, který chce být všude a hodně. Už jsem se viděla ve fitku, jak tam ve velkém cvičím a vyprávím svůj příběh. Nakonec je můj příběh prezentován jinak, ale nevadí mi to, protože je velmi autentický a zachytil mou podstatu. 

Nahrávání předcházela 2-hodinová debata se scenáristkou a dramaturgyní na kameru, aby zjistila, jak na ni reaguji. Byl to příjemný pokec, který mě přenesl do minulosti a vyplavil hodně příjemných vzpomínek. Aby tyto vzpomínky byly zhmotněny, po rozhovoru jsem dostala úkol poslat fotografie, které zachycují můj dosavadní život. Řeknu vám, takové cvičení doporučuji udělat každému. Na fotkách jsem viděla tolik situací, na které jsem už zapomněla a zdají se, jako by byly zažité v minulém životě. Pár fotek jsem si i uložila do telefonu, aby mi opět vykouzlily stejný úsměv na tváři. 

Po čase přišel na řadu krok č. 2 - nahrávání, které se odehrávalo ve fitku - City Fitness Bratislava. Abychom nenarušili chod provozu, natáčeli jsme v nočních hodinách od 22:00 do 3:00. Z 5-hodinového natáčení jsou ve finálním videu asi 3 sekundy :) (obdivuji všechny herce).

Při nahrávání jsem už nebyla taková frajerka a extrovertka  a musím říct, že jsem se styděla. Ale člověk, když má 30krát zvedat činky, aby to ve videu dobře vypadalo, už i zapomene na stud a dělá všechno proto, aby ho ta činka nepřipučila. 

Jako krok č. 3 bylo nahrávání hlasu. Měla jsem se předem naučit text nazpaměť, což jsem se samozřejmě nenaučila. Myslela jsem si, že se svým šarmem to zvládnu i bez přípravy. Mýlila jsem se. Mluvit přirozeně se správnou intonací tak, aby v hlase nebylo cítit, že to čtu, dalo zabrat, ale po hodině a půl jsme to společně zvládli.

Když jsem viděla výsledek, necítila jsem se úplně komfortně. Určitě znáte ten pocit, když se vidíte na videu nebo slyšíte svůj hlas a nelíbíte se sami sobě. Avšak, člověk je od přírody sám na sebe velmi přísný a kritický, proto hodnocení nechávám na ostatních. Zatím ohlasy od kolegů i blízkých, kteří video už stihli vidět byly velmi pozitivní, z čehož se velmi těším. 

Každý z kroků jsem si ale velmi užila a byl to pro mě perfektní zážitek, hlavně kvůli jedinečnosti tohoto projektu. Vážím si uička, že se na své lidi v první řadě dívá jako na lidské bytosti a až potom jako na zaměstnance. A tento princip by měl platit v každé firmě. Pokud byste chtěli se svým projektem dostat formy, budu ráda, když mi napíšete.

Příjemné sledování :)

Carol

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.