Úspěšné lidi od neúspěšných dělí vytrvalost. (Steve Jobs)

Úspěšné lidi od neúspěšných dělí vytrvalost. (Steve Jobs)

Nápad se zrodil někde uprostřed minulého roku. Chtěli jsme prezentovat uičko, hmm, jak to říct - jednoduše, možná kousek netradičně a záměrem bylo přirozeně představit jednu z našich silných stránek. Nejpevnější pilíř, o který se můžeme opřít, jsou naši lidé. Jsou jedineční a společně tvoříme silný celek. Odborně, ale věřím, že i lidsky. A toto nás vedlo k zadání, briefingu… a ten postup už určitě znáte. 

Pro mě osobně úplně nová zkušenost. Zajímavá. Velmi. V hlavní a vlastně jediné roli promo videa jsem tedy opravdu ještě nikdy nebyl.

Měl jsem štěstí na super tým lidí, kteří připravili scénář, natočili a vyrobili video. Domnívám se tak trochu, že se i nám z ui42 podařilo pro ně připravit zajímavé zadání, kterým jsme je nastartovali. Ta pomyslná jiskra přeskočila hned na začátku. A o to jednodušší bylo pustit se do samotné produkce - tedy v mém případě hlavně do běhání.

Minutové video jsme za Pezinkem natáčeli asi 5 hodin. Pro ty, kteří trochu rozumějí běhu, tak toto byl asi můj nejdelší intervalový trénink, jaký jsem kdy absolvoval :-) 

Bylo to úžasné, natáčet přímo v domácím prostředí, na místech, kde běhám více-méně pravidelně. Při natáčení jsem si je ještě více uvědomoval. Snažili jsme se najít a vypíchnout co nejkrásnější prostředí, což v případě pezinských vinohradů a Malých Karpat nebyl žádný problém. A to mě velmi hřálo a těšilo. Vlastně jsem se i aktivně podílel na tom, který kopec je fajn, který lesík je na to vhodný, odkud je hezký výhled a podobně. Super. I teď, když toto píšu, mám z toho velmi příjemný pocit. 

Počasí nám vyšlo úžasné. Ani teplo, ani zima, žádný velký vítr a déšť už vůbec ne. Radost běhat. 

“Tudy pojď tento výběh, dobře, zkus ještě jednou, ale trochu pomaleji, zkus nepodívat se do kamery, ten skok dáme ještě jednou, ten kopec vypadá dobře - pojď, vyběhneš i tam…. Teď dáme detail na nohy, teď dáme detail na hodinky, teď poběžíš s dronem, teď s kameramanem, pojď rovnou na kameramana, příliš dlouhé kroky, teď sis je zkrátil zase až příliš, atd, atd...”.

Takto nějak to probíhalo na place. Ale pozor! Ani trochu si nestěžuji. Nejlepší na tom všem bylo, že mě to velmi bavilo! :-) Štáb měl se mnou velkou trpělivost, o to jednodušší se mi běhalo. Materiálu jsme natočili opravdu dost, takže v postprodukci bylo z čeho vybírat.

No a pak to přišlo. Nevím, jestli jsem se více zapotil v pezinských vinohradech při běhání, nebo když mě zavřeli do “skříně” a šli jsme nahrávat doprovodný hlas… Fakt jsem netušil, co mám od toho očekávat, jak to budu nahrávat, kolik nám to bude trvat. Realita mě pěkně vychrstla.

“Zkus to nečíst, teď jsi šel rychle, teď zas pomalu, teď příliš zpíváš, když mluvíš, ještě jednou, a ještě jednou, zkus ještě jednou úvod, pojď po částech… No víš co, nechme to teď tak, pojď ven a zkus mi to říct mimo studio. No super! Přesně takhle - tak tam teď vlez ještě jednou a dej to takhle. Tak ještě jednou. No nic, na dnes to necháme tak, přijdeš příště…” No povím vám pravdu, bojoval jsem s tím statečně a ujistil jsem se, že kariéru dabingového herce jsem si správně nevybral :-) 

Záměrem bylo prezentovat uičko - kdo jsme, jací jsme. Méně z té profesní, více z té lidské stránky. A zda se nám to podařilo? To už nechám na posouzení každého z vás. 

A klidně mi napište na robert.hager@ui42.com. Ať už vás zajímá e-commerce a růst kondičky vašeho e-shopu. Nebo mě neváhejte klidně kontaktovat i tehdy, pokud vás zajímá něco z oblasti rekreačního běhání. Rád se podělím o své zkušenosti. No a když se vám naše uičkovské video líbí, potěšíme se like-em, případně jeho sdílením. 

Sportu a e-commerce zdar a běhu zvlášť! 

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.