Vítězství za rychlost webu

Vítězství za rychlost webu

Kromě úspěšného prezentování našeho CMS BUXUS, konkrétně jeho CESTY OD PHP 3 K LARAVELU, jsme se na CodeCone zúčastnili soutěže pořádané společností FILEJET.

FILEJET se zabývá optimalizací obrázků na webu. Na CodeCone vyhlásil soutěž o:

nejlepší optimalizovaný web z pohledu images.

Testovalo se pomocí jejich nástroje na “inspekci” webu, který si můžete i vy snadno vyzkoušet. Hádejte, - jasné že jsme vyhráli a ne jen tak obyčejně! Obsadili jsme 1. a 3. místo s dvěma různými stránkami našich klientů: AKMV a Babytrend

Samozřejmě, v ui42 si uvědomujeme důležitost datové optimalizace obrázků. Přináší totiž nejen uživatelský komfort. Ten je spojený s rychlým načítáním a samozřejmě menší spotřebou mobilních dat. Důležitá je i konkurenční výhoda v SEO. Optimalizovaný obrázek (spolu s ALT tagem, Title a adekvátním Názvem obrázku k jeho obsahu), má totiž větší pravděpodobnost zobrazit se v nabídce images pro dotaz ve vyhledávači. Může se tak případně stát i vstupní branou do vašeho e-shopu. Příkladem je zadání názvu země do Google. Mezi nabízenými obrázky, se budou vyskytovat obrázky ze stránek cestovních kanceláří.

FILEJET se stal i naším partnerem na nedávném MastersGate, kde měl i svůj prezentační kiosek. Kdo jste neměli tu možnost, můžete se na nás obrátit a rádi Vám zprostředkujeme kontakt.

Datově “malé” obrázky nám tedy přinesly vítězství a to určitě nikdy není malé! Prostě to s nimi umíme! Odměna za výhru - skvělá. A to nemám na mysli jen tu, co vidíte na fotkách. Ale spíš odměna ve formě spokojených zákazníků. 

Kluci, po dobře odvedené práci: “Na zdraví!” :-)

Šimon Zámečník (ui42) a Miroslav Demovič (FILEJET)

Jakub Potocký a Šimon Zámečník (ui42)

Zajímá Vás téma rychlost webu, BUXUS, optimalizace obrázků? Neváhejte nás kontaktovat. Naši odborníci Vám rádi poradí. 

Přečtěte si také

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.