BUXUS a XML feedy pro internetové porovnávače

BUXUS a XML feedy pro internetové porovnávače

Každý prodejce, který chce získat více zákazníků prostřednictvím internetových porovnávačů, se na začátku celého procesu setká s požadavkem na vytvoření tzv. XML souboru nebo XML feedu. Soubor představuje jednoduchý datový formát, který plní úlohu nosiče informace o nabízeném zboží a jeho ceně. XML soubor je automaticky generován z konkrétní webové stránky. Jeho tvorbu a následné úpravy je proto výhodnější konzultovat s webovými odborníky.

Rychlý a pohodlný export dat z BUXUSu

Aktuálnost poskytovaných údajů a jejich správný export představují dva klíčové faktory vedoucí k úspěšnému zobrazování prodávaných produktů a služeb v internetových porovnávačích. První z uvedených částí zpravidla zajišťuje samotný majitel konkrétních produktových informací. V druhém případě jednoznačně doporučujeme obrátit se na příslušné webové odborníky. V ui42 máme připravené adaptéry pro formáty xml, excel i csv textové soubory. Hotové šablony pro běžné vyhledávače jako Heureka, Google-merchant, Pricemania, Shopalike vycházejí z našich dlouholetých zkušeností s vývojem redakčního systému BUXUS. Šablony však lze připravit i pro zahraniční porovnávače, jako jsou arukereso.hu, ceneo.pl, compari.ro, webgains, znaox i zbozi.cz.

Ukázka XML feedu 1

Produktové informace lze získat přímo z redakčního systému BUXUS a upravit je podle aktuálních potřeb zákazníka. BUXUS tak představuje vysoce efektivní nástroj pro generování feedů, stejně jako import raw údajů z daného e-shopu. Celé to funguje tak, že:

  • marketingoví specialisté upraví importované produktové informace do požadované formy přímo v systému,
  • z takto upravených údajů je následně generován samotný feed.

Výhodou BUXUSU je rychlá tvorba feedů, stejně jako možnost generovat jednotlivé buňky asynchronně (řádky ve formátech csv, excel i uzly v xml) a nechybí ani užitečný file system cache. Samotná rychlost generování závisí od počtu realizovaných změn v údajích, přičemž při malých změnách dokážeme i objemnější feedy vygenerovat okamžitě.

Ukázka XML feedu 2

Jednoduchý a efektivní import dat do BUXUSu

Rovněž široké spektrum inovativních nástrojů založených na dlouholetých zkušenostech poskytuje redakční systém BUXUS uživatelům i v případě importu produktových dat. I ten obsahuje již připravené adaptéry pro formáty csv, xml, stejně jako pro excelovské soubory, díky čemuž dokážeme pracovat s jakoukoliv strukturou vstupních souborů. Dodaná data umíme zmapovat a znovu zpracovat různé datové struktury, jako například slučování více sloupců v určitém excelovském souboru, stejně jako efektivní zpracování vnořených xml uzlů. Přes jednoduchou konfiguraci jsme tak schopni zpracovat jakýkoliv vstupní soubor. Další výhodou je možnost předzpracovat vstupní údaje, které nám v rámci importu umožňují účinně stahovat soubory z externích zdrojů, extrahovat archivy a validovat externí soubory.

BUXUS se zároveň chystá nabízet uživatelům užitečnou funkci v podobě tzv. archivace a logování, které zahrnuje zachování historie importovaných souborů, podrobný log s hlášením dodaný přes přehledný a user friendly redakční systém. Pro urychlení importu údajů disponuje tzv. diff procesorem, který umožňuje import pouze reálně změněných údajů. V praxi to znamená, že máme k dispozici nástroj, díky kterému nemusíme vždy importovat úplně všechny údaje, ale pouze ty změněné. Tento postup tak představuje výrazné urychlení v porovnání s importem celého feedu. Dalším pozitivem je možnost importu rozděleného na tzv. buňky, kdy každá jedna buňka představuje jednu stránku – například produkt. Zároveň je možné spustit tzv. asynchronní import buněk, přičemž dokážeme najednou importovat i větší počet buněk, výsledkem čehož je urychlení celého procesu. Redakční systém nabízí plnou automatizaci importů spolu s notifikacemi o případných chybách zasílaných e-mailem.

Pozitivní čísla z eyerimu

V případě webové stránky eyerim mluvíme o úspěšném projektu s ohledem na všechny výše uvedené informace. Když se na to podíváme přes optiku čísel, tak mluvíme o 15 zemích, přičemž každá z nich má input feed o velikosti 300 až 350 MB, 110 000 položek (produkty a jejich varianty). Funguje to tak, že pomocí diff procesoru vybereme z input feedu pouze změněné soubory a při standardním chodu e-shopu následně dostaneme výstupní soubor s velikostí několik MB.

Generování jednoho diffu přitom běží maximálně pět minut, přičemž diffing je spuštěn paralelně. Namísto 15x5 minut tak dokážeme zkrátit celou dobu na 15 minut a samotný import z jedné země trvá jen pár desítek sekund. Pro srovnání, plný import 350 MB souboru při změně všech produktů z jedné země trvá přibližně 1,5 hodiny, což je také velmi dobrý čas.

Pro více info nás neváhejte kontaktovat přes formulář.

Přečtěte si také

Děkujeme za odběr!
Brzy dostanete náš newsletter.
Ups! Tento email už je registrován
Email už máme v databázi, zkontrolujte si schránku nebo použijte jiný mail
Ups! Tento email je nesprávný
Email nemá správný formát
Ups! Neznámá chyba
Prosím, zkuste to později

Konzultace zdarma

S čím byste potřebovali pomoci?

Vyberte všechny možnosti, které se vás týkají

Potřebujete ještě s něčím pomoci?

Vyberte si další oblast

Zanechajte nám na vás kontakt

Formulář byl úspěšně odeslán.